Goochelaar Kim Dervan Logo HighRes

BLOG

HOE GOOCHELAAR KIEZEN?

8 Gouden Tips Voor Inhuren Goochelaar

U bent van plan om een goochelaar in te huren op uw feest, receptie of bedrijfsevent? Deze tips voor inhuren goochelaar helpen u om de beste goochelaar te boeken ongeacht welk type feest of event u organiseert.

Laten we deze tips in 3 simpele categorieën onderverdelen

  1. Hoe vind ik online een geschikte goochelaar om in te huren
  2. De beste goochelaar voor uw feest of event selecteren.
  3. Hoe een correcte offerte bekomen?
Tafelgoochelaar voor uw feest

Categorie 1 : Hoe online de geschikte goochelaar boeken?

Tip 1 – Bepaal voor uzelf wat u wilt
Stel uzelf de vraag wat soort goochelaar u nodig heeft. Bent u op zoek naar een heel gekke kindergoochelaar of een afgeborstelde goochelaar voor een bedrijfsfeest? Een specifieke zoekopdracht zal u helpen een goochelaar in te huren die perfect bij u past.

Tip 2 – Is de geografische locatie belangrijk?
Indien u het belangrijk vindt om een goochelaar uit uw regio te boeken, voegt u best de locatie toe aan de zoekopdracht. Vermits België niet uitzonderlijk groot is, vallen de vervoerskosten van goochelaars uit andere landsdelen ook wel mee.

Tip 3 – Zoekmachines
Zoekmachines als Google of Bing zullen u honderden in te huren goochelaars tonen. Buiten het bezoeken van de websites, het bekijken van videos, het lezen van reviews en de goochelaar rechtstreeks contacteren, zijn er nog andere opties die u kunt overwegen:

  • Goochelaars collectief zoals Goochelaarhuren.be
  • Event planner
  • Animatie boekingsportaal
  • Artiesten portaals zoals Eventplanner.be

Volgende regels dien je te volgen om te bepalen via welk pad u een goochelaar wenst te boeken:

Indien u voor een zeer lage prijs een goochelaar wenst en u kwaliteit van het optreden minder belangrijk vindt, zoek dan op een animatie portaal.
Houdt u van uw gemak, huur een event planner in
Wenst u een goochelaar die u een optreden van hoogstaande kwaliteit levert, zoek zelf via Google een professionele goochelaar die perfect bij u past.
Persoonlijk raad ik u aan om even op Google te zoeken vermits iedereen een andere smaak heeft wat animatie betreft. Na het bekijken van een website en een paar video’s of foto’s kunt u zich een beter gedacht vormen van de goochelaar.

Categorie 2 : De beste goochelaar voor uw feest kiezen

Tip 4 – Bekijk filmpjes en foto’s
Het inhuren van een goochelaar zonder het bekijken van filmpjes en foto’s is zoals het kopen van een wagen zonder een proefrit. Persoonlijk zou ik nooit een goochelaar boeken zonder eerst beeldmateriaal te bekijken. Misschien wilt u een grappige goochelaar of misschien een serieuze goochelaar mentalist. Video’s en ander beeldmateriaal spreken voor zich…gebruik dit dan ook in uw voordeel.

Tip 5 – Stel uw top 5 samen
U denkt misschien dat het interessant kan zijn om een volledige prijsvergelijking van goochelaars op te zetten maar doe dit niet. Contacteer enkel de 5 goochelaars die u het meest aanspreken. Zij zullen u voldoende mogelijkheden aanbieden binnen verschillende prijsklassen zodat het overzichtelijk blijft voor u. Hou het simpel!

Tip 6 – Neem uw telefoon vast en bel!
Net zoals u iemand bij u thuis uitnodigt voor een diner, zal ook uw reputatie op het spel staan als u een goochelaar boekt voor een bedrijfsfeest. Maak vijf minuten tijd en bel de goochelaar persoonlijk op. Dit blijft nog steeds de beste manier om kennis te maken met iemand en te kijken of het klikt.

Goochelaar inhuren groepsvoorstelling feest

Categorie 3 : Het bekomen van een offerte op maat

Er is een groot prijsverschil tussen tafelgoochelen en een goochelshow als groepsvoorstelling op een podium. Een goochelaar kan u geen correcte prijsofferte bezorgen indien u onvoldoende details meegeeft met uw aanvraag. Hoe vollediger en meer details u kan doorgeven, hoe beter de goochelaar u kan helpen. Weet u echt niet wat u wenst, geen nood! Geen beter moment om de goochelaar op te bellen zodat hij de mogelijkheden met u kan bespreken.

Tip 7 – Geef alle details door
Vermeld details zoals aantal gasten, de gewenste duur van het optreden, soort van optreden (tafelgoochelen, centrale act of podiumshow), vast tijdsschema of flexibel. Hoe specifieker u alles doorgeeft, hoe beter een goochelaar u een offerte op maat kan bezorgen.

Tip 8 – Lees de Voorwaarden & Condities
Worden er bepaalde extra kosten aangerekend? Bedraagt het BTW percentage 6% of 21%? Moet er een voorschot betaald worden? Werkt de goochelaar samen met collegagoochelaars voor in noodgevallen? Elke goochelaar behandelt dit op zijn manier. Een offerte op papier verkrijgen, kan nadien misverstanden vermijden. Vermits ik misverstanden liever vermijd, bezorg ik u steeds een gedetailleerd voorstel op maat in PDF formaat via e-mail.

Wanneer bedrijven een groot bedrijfsfeest of event organiseren waarvoor meerdere goochelaars nodig zijn, regel ik deze goochelaars voor hen. Ik ben namelijk lid van Goochelaarhuren.be. Dit is een collectief van professionele goochelaars die samenwerken om hun klanten een optimale oplossing voor hun events en feesten aan te bieden. Dit heeft als voordeel dat het collectief een hoge kwaliteit garandeert van de goochelacts die de goochelaars vertonen. Een tweede voordeel is natuurlijk dat u als klant maar één aanspreekpunt heeft om alle goochelaars te bereiken. Hierdoor neem ik voor u met veel plezier een groot deel administratie uit handen voor het boeken van de goochelaars.

Dit betekent ook dat ik telkens mijn reputatie op het spel zet wanneer ik (of het collectief) meerdere goochelaars voorzien. Volgende alarm signalen bij goochelaars zorgen er voor dat ik van hen zou gaan lopen.

GEEN VIDEOS
Geen enkele goochelaar zet zijn volledige act online (wat normaal is, we moeten niet al onze geheimen onmiddellijk weggeven). Maar je zou minstens een interview of een kort filmpje met live beelden moeten terug vinden op de website. Geen video? Sorry, geen boeking!

GEEN WEBSITE
Ik hoor u denken : “Is dit een grap?”. Tot op heden kom je nog vaak goochelaars tegen die wel vermeld staan op animatie portalen maar zelf geen persoonlijke website hebben. Dit is voor mij een absolute afknapper. Als zij zichzelf niet op een professionele manier online naar potentiële klanten toe kunnen voorstellen, dan zijn zij voor mij ook niet professioneel genoeg om samen met mij op te treden op feesten of events.

PRIJS IS ZEER LAAG
Als u een event aan het plannen bent, kunt u op allerlei dingen geld besparen maar op entertainment zeker niet. Vele jaren later zullen u gasten zich niet meer herinneren of zij caviaar of een steak tijdens het diner hebben gegeten maar zij zullen zich wel die professionele goochelaar herinneren die hen de hele avond verbaasd heeft met de strafste trucs.

goochelaar kimdervan corporate event

Mijn advies? Investeer uw geld in datgene dat uw gasten zich zeker zullen herinneren! Boek een professionele goochelaar die uw gasten een ongelofelijke en unieke ervaring bezorgt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info

Scroll naar boven